Jo men visst

det är underbart att bara vara frisk och bara få jobba, göra middag, kolla på TV, handla, vara trött och gå och lägga sig, ställa klockan, packa lunch och ta med sig, eller skita i det och äta ute. Vara glad, vara ledsen , vara arg, ha ångest utan att det handlar om döden, utan helt simpla skitgrejor som är oviktiga och som går över. Det är fantastiskt, jag njuter av alla dom fina sakerna som man tar för givet. Jag njuter verkligen. Jag njuter av att göra något som i min värld betyder något.
Jag har jobbat nästan en hel vecka, det var inte meningen, men det blev så för det var så roligt. Iof väldigt lugnt och jag har städat upp efter de 8 månader då jag bara varit in och rört till lite då och då, det var skönt att få det gjort och kunna börja på nytt blad. Jag är väldigt glad att vara tillbaka på jobbet, äntligen.

Eventuellt är jag lite känslig, eller ganska mycket, och jag tror det bottnar i åtta riktigt tuffa månader där allt i min kropp kämpat för livet. Nu behöver jag inte det, och jag har närmare till allt, det gäller alla känslor. Det som kan bli ett problem senare är kanske om jag inte tar tag i och går tillbaka och känner efter, och låter det vara OK att känna allt nu så här efteråt. Nu är jag frisk för alla andra, och jag känner mig frisk, men har en rätt trasig kropp och hjärna. Ska försöka ta hand om dom delarna också.
I det stora hela mår jag verkligen kanon. Jag är sjukt missnöjd med min kropp, mitt flås och mitt hår... men även det är ju givetvis småsaker i det stora hela.

Håret. Håret är en hel historia i sig... Det är rätt skönt att det kommer bli mössväder om ca 4 månader, för
då kommer jag inte att se nådig ut. Det växer som ogräs, för att använda ett uttjatat med bra uttryck. Det är bra att det  växer, men det hade varit bättre om det redan varit långt. Herregud, jag ser ut som våra marsvin i huvudet, och det kommer bara att bli värre. Jo, jag har hellre lite och helt galet hår än inget alls, men jag tror ni förstår när ni kikar på bilderna..... It´s a mess. Men eftersom det är utom all hjälp så är det inte mycket att svettas över, jag får väl bara hålla ut.

Flera av min BC väninnor har tagit sig över målsnöret eller är nära, det gör mig glad, och väldigt rörd varje gång. Det är lika skönt för varje gång någon blir klar och knallar ur den här skiten levandes!
Stora kramar till Er alla.



Kommentarer

  1. Helt fantastiskt vad det växer. Med den där takten har du snart långt hår!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Nu är jag tillbaka efter en fantastisk ve la vid kusten! Tror minsann att ditt hår redan är längre än mitt... Men ngn likhet med ett marsvin kan jag inte se (;
    Kram Anna B

    SvaraRadera
  3. Jag tänkte på det här med alla känslor .. Kanske blir det lite som efter att ha fått barn. Jag minns det som att alla känslor låg utanpå skinnet, en slags försvars/barriärlöshet som det tog ganska lång tid att passera. På ett sätt skapas ju också ett nytt liv efter cancerbehandlingen..ditt fjärde liv !

    Håller tummarna att du hittar ett sätt att hantera allting på som passar dig..

    Kram,

    SvaraRadera
  4. Wow vilken fest! Så härligt att kunna bjuda in ett gäng vänner och festa in ett nytt liv. Ett häftigt sätt att vända blad på.

    Du är skithäftig i håret även fast du inte trivs i det. Marsvin är ju tuffa djur ju. ;-D

    Skönt att komma tillbaka till jobbet och få en vardag igen. För oss som inte drabbats är det nog så svårt att sätta sig in i hur det känns efteråt.

    Min mamma fick livmodercancer när jag gick i gymnasiet och jag hade väldig svårt i skolan ett tag. Men nu kommer jag knappt ihåg hur det var efteråt. Plötsligt så var hon bara frisk. Eller så förtränger man det svåra och minns bara det goda.

    Hoppas du låter dig vara ledsen och krympa lite och sen växa lite starkare för varje gång du krymper. Du är en fighter och jag älskar att läsa din blogg.

    Massa Kramar
    Mia
    "Svaneholmskan"

    SvaraRadera
  5. Anna Bränn: Härligt med en kustvecka :) Tror bilden är lite missvisande, den är tagen uppifrån vilket nog får håret att se längre ut än vad det är :) Min kollega mätte det förra veckan, det var ca 2 cm. Jäkligt kort, men bättre än att vara skallig, eller hur ? ;D

    Svaneholmskan: Kul att du läser! har varit skit dåligt på att läsa själv och skriva med för den delen, blir mindre tid för det när livet återgått till det något normala ;) Ska kika in hos dig snart. KRAM

    Karin; Ja, det är lite så, lustigt. Tänkte på det här om dagen när något hände och jag ville gråta, det var precis som när jag fått barn och hade alla konstiga hormoner i ett enda virrvarr i kroppen och tårar bara kom från ingenstans. Det är väl omställningen/situationen man har haft/ rädsla/glädje/hormoner/tamoxifen mm som skapar det hela :) Jag är inte en gråtmild människa normalt sett, det krävs en del för att få mina ögon på fall, men just nu.... allt sitter utanpå.
    Kram!

    SvaraRadera
  6. Om jag hade det håret, jättesnyggt, så hade det kännts himla bra o jag har inte behövt tappat något än pga sjukdom...men du ser ut att ha en jättefin hårväxt tror nog att du är supersnygg i kort hår..kram på dig, hittade din blogg i kväll kommer att fortsätta följa dig.
    Ulla

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg