Sjukhus Journaler

Jag mådde rätt bra dagen efter dagen före som man säger... men igår låg jag hela dagen, snurrig, trött, illamående och allmänt nere. Idag, dag 4 ser jag dåligt, allt är suddigt, allt smakar lite kymigt, men jag tycker jag mår bättre *peppar peppar*

Beställde mina journaler och fick hem dessa igår... hjälpte inte jätte mycket. Det jag fick veta där är att det står att jag blivit informerad om att man inte kunnat ta bort all bröstvävnad i mitt vänstra bröst när man tog bort "hela" bröstet, detta känner jag mig själv inte helt övertygad om att jag visste... jag vet att jag hade en del körtlar i armhålan, men inte på det sätt som det står i journalen.
Man kan tycka att det kan vara bra info att ha när man går på mammografi och ultraljud eftersom personalen på dessa ställen tror att bröstet är borta, och de inte läser din journal när du kommer på undersökning. Vet man detta kan man ju påpeka att ytterkanterna på bröstet ff har bröstvävnad som måste undersökas.

Från och med nu kommer jag att vara en jobbig patient när det är dax för undersökningar, detta på grund av att jag inte blivit undersökt ordentligt alla de 5 år som jag blev lovad att bli, de senaste åren har jag själv sökt för div knölar jag hittat i brösten, och så också hittade 2cm cancer i armhålan.

Det tristaste att läsa var " I vänster axill palp (armhåla på svenska) förskjutbar välavgränsad rund cirka cm-stor resistens " Sannolik viss behandlingseffekt men ej dramatisk".

Fattar inte hur det inte kan vara dramatiskt när den blivit halverad på 3 behandlingar? .. Hur fort brukar en cancerknöl försvinna ?.. Jag känner mig glad över att den ändå blivit hälften så stor. Han pratade om att ev avbryta cytostatikan och ta operation först för att sedan fortsätta med den efteråt om det inte skett någon större förändring, antar att jag får veta det efter ultraljudet. Men nu har jag ju "bara" två omgångar kvar, så det är väl bara att köra på kan jag tycka.

Usch... jag hittar inte till mitt happy jag.. jag brukar kunna se det roliga i det ironiska och hemska, men även det är avstängt just nu, mentalt död.

Kommentarer

  1. Hej fina du ,
    Jag tror inte ett dugg på att du har blivit informerad om dina bröstvävnader....annars så skulle du ha kunnat komma ihåg....det folk kanske till o med läkarna inte förstår : vi är inte förkylda !!! just därför lägger vi märke till minsta detaljen ...
    man ska egentligen inte behöva vara "jobbig patient" utan få info om det som händer med ens egen kropp helt automatisk....men tyvärr måste man själv gräva fram infon...
    själv ligger jag fortfarande kvar i ett isolerat rum och väntar på att bli körd till datortomografin för att kolla vad mina smärtor på höger sidan av huvudet beror på...jag är rädd ...nej inte bara rädd...utan livrädd...det får inte vara ngt där...bara konstiga smärtor pga av cellgifterna...
    bamse kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg