En sista duvning

Hade en sådan fin midsommar på landet. Jag har varit piggare än vad jag trodde var möjligt, för jag har aldrig känt mig sämre vid en behandling som vid den sista, jag ville bara krypa ur skinnet, när man känner att man inte bryr sig om man dör eller inte. Fy fan...

Anledningen till att jag piggnade på mig snabbt är utan tvekan att jag själv drog ner på kortisonet, dag 2 tog jag bara 4 st och sen tog jag inga fler, trots detta har jag haft stora problem med magen denna gång, så jag är glad att jag inte tog mera kortison. Jag pallar inte kortison.
Nu är jag så färdig med picclinen.. jag satt i 28 gradig värme vid poolen på midsommardagen och kände att jag inte ville någonting annat i världen än att dyka i...

Anyways, har mått helt ok! Nu är det mest att jag känner att jag är sliten. Håret är helt livlöst och det lossnar massor varje gång jag drar handen genom håret, jag blir inte glad och uppåt längre, psyket är helt kört i botten. Jag njuter inte av någonting, inte av bra dagar, inte av att måla, inte av att det är sommar, inte av någonting, cellgifterna har helt klart gjort sitt jobb. Nu vill jag bara vara klar. Nu vill jag få lite lugn. Tycker jag skrivit det varje gång, men det är ett faktum att den känslan växer sig starkare för varje gång.

Jag har sen detta började bestämt att jag köra en sockerfri tid efter detta, jag vill detoxa kroppen och jag har länge känt mig äcklad av socker, jag tror att det handlar lite om att jag vet hur mycket socker jag satt i mig i mitt liv och hur farligt socker är för mig med bröstcancer. Jag är helt klart en sockertorsk, jag har ett beroende av socker och vill gärna bli av med det. Som lite inspiration köpte jag en bok för att komma igång (när alla behandlingar är klara, jag bara förbereder mig nu) och på vägen från bokhandeln stannade jag på Mc Donalds... Nu är det inte så att jag äter där särskilt ofta, utan väldigt sällan, men ändå... .. idioti när den är som bäst


När min morfar fick cancer så trodde vi först att han skulle opereras och bli bra... det gick några få dagar mellan den information och den att det fanns massa metastaser i hjärnan och att döden var ett faktum. Han började med cellgifter men pallade inte det och avbröt behandlingen, efter den blev han aldrig riktigt pigg igen, och när han hade några pigga stunder så sa han "kanske man skulle ta sig en duvning till ".
Mitt liv har bestått av cancer sen 2008 när min x-make fick cancer. Morfar fick cancer, morfar dog, jag fick cancer, jag hann precis glömma eländet så dyker det upp igen. Jag måste säga att jag känner mig lite jagad av cancern. ...
Jag tänker fortfarande på mina morföräldrar nästan varje dag, det var så mycket, allt hände samtidigt och dom dog inom loppet av några år i detta virrvarr av cancer. Men det här har inte brutit ner mig ändå, man kliver upp och borstar av sig.
Nu morfar tar jag en sista duvning. Vi ses senare, du har ju sällskap av mormor :)


Kommentarer

  1. Lycka till! Önskar jag kunde vara lika disciplinerad. När du skriver "hur farligt socker är för mig med bc" blir jag fundersam och rädd. Alla pratar om socker och cancer men de jag frågat som är kan området, bland annat en forskare och min egen onkolog, så säger de i princip att det är bullshit. Så jag undrar om du vet om ngn forskningsrapport om detta med socker? Man hör ju om det men är det ngn som har de riktiga bevisen liksom. Sedan är jag grymt imponerad över alla som lägger socker åt sidan för hälsans skull! Jag har bc och är världens godisråtta. Men ska också försöka bli mer hälsosam när jag tagit mig igenom cellgifterna.
    Tack för en bra blogg!
    /Elin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Elin, jag är inte disciplinerad! Det är mitt största problem faktiskt.. :) Jag sket i hur socker kan påverka förra gången och det gick ju inte så bra, så jag känner att jag inte förlorar något på att utesluta socker efter en andra canceromgång... Jag känner ännu starkare nu (om möjligt) att jag verkligen inte pallar en omgång till! Sen kanske socker inte har varit en bidragande orsak till just min cancer. Det jag vet är att jag missbrukat socker hela mitt liv.
      Tycker det låter märkligt att de skulle anse att det är bullshit att socker kan ha en påverkan... men jag är ingen forskare. Jag väljer att tro på det baserat på all den forskning som finns att tillgå. Skapligt komplicerat att förstå. Här finns en kortfattad bakrundsförklaring, jag http://kurera.se/kopplingen-mellan-socker-och-olika-cancerformer/ (dom hänvisar till studien och forskaren, om du vill läsa vidare)

      Jag slutar inte med socker för att jag haft cancer. Jag slutar med socker för att jag tycker det är vidrigt med allt det vi få i oss, det innefattar mer än socker men jag orkar inte skriva allt jag funderar på. Jag började nu under min cellgiftstid att så handla så mkt som bara möjligt ekologiskt, och att själv göra såser/mat från grunden istället för halvfabrikat och pulvergrejor, mm mm .
      Jag har inte tagit något av det på allvar, inte heller läst så mkt om allt skit för jag har inte velat veta. ..Men något är fel med det vi stoppar i oss när småtjejer börjar få mens i femman ... det är galet vad med hormonstörande skit det är i "vanlig" mat. Urk.

      Till mig sa dom att min ålder gjorde att man kunde utesluta att mitt leverne skulle ha gett mig cancer, men de sa också att jag hade samma risk som en frisk kvinna att få cancer igen och nu sitter jag här. Jag litar absolut inte fullt ut på onkologerna heller.

      Jag har lovat mig själv att göra vad jag kan för att må bra, det här är bara en liten del av det :)

      Lycka till du med, hoppas att vi båda får lägga den här skiten bakom oss snart!
      Kram från en annan godisråtta!

      Radera
  2. Tack! Ska läsa det du länkade till! Ja, tycker också det var lite konstigt att jag fick det svaret. Vi stoppar onekligen i oss en massa skit och mkt av det och vårt övriga leverne är så pass nytt att ingen vet vilka konsekvenser det kommer ge om xx år.
    Kram till dig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur.... men jag sitter nog snart med näven i kakburken igen. Har varit sockerfri några dagar och jag vill bara äta en fetingmacka. .. Men det börjar bli bättre tycker jag.

      Kram!

      Radera
    2. Eller hur.... men jag sitter nog snart med näven i kakburken igen. Har varit sockerfri några dagar och jag vill bara äta en fetingmacka. .. Men det börjar bli bättre tycker jag.

      Kram!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg