Ingenting kommer gratis


Kommer på mig själv med att nedvärdera mitt eget jobb med hela cancergrejen, tänker också själv att "äh, man bara måste gå igenom det". Men jag jobbar ju hårt, jag jobbar varje dag med mina tankar och mina känslor, jag jobbar stenhårt. Det är verkligen nyttigt att kika i fb grupperna (som jag inte alls gillar...) och inse att jobbet faktiskt gjort något. Det finns en massa positiva tjejer som ger energi, och sen så finns det ett gäng otroligt negativa människor, som inte heller är där för att tanka energi (uppenbarligen) utan bara spyr. Och man får SPY. Det här är ett helvete på jorden, det är vidrigt, många kommer inte att bli friska, och vi som kan bli det (jag anser numera att frisk det blir man inte... man kanske bara får andrum ett tag) kommer att leva med en ständig rädsla, men man behöver inte leva resten av sitt eventuellt korta liv med endast negativa tankar. Det kräver ett arbete av hjärnan att komma ur SPY stadiet. En del stagnerar där. Jag vet att man inte behöver hamna där, man väljer helt och hållet själv hur hårt man är villig att jobba. Det enda som du kan ändra på när du fått en dom är din inställning. 
När man ogillar sitt jobb, sin chef, förskolan till sina barn, sin lägenhet eller hus, har man ett val att byta, man kan även försöka att ändra inställning men man kan ganska enkelt ändra sin situation, när man har fått cancer (eller andra sjukdomar som kan leda till ett kortare liv) så har man bara ett alternativ kvar, och det är att tänka så rätt som möjligt för att göra tiden så bra som möjligt, kan man inte göra det på egen hand, så kan man skaffa hjälp. 

Jag är inte i situationen att jag fått höra "vi kan inte göra något". Men jag känner flera kvinnor i min ålder, och yngre och äldre,  som vet att cancer kommer att ta deras liv, cancern kommer att ta dem från sina barn, sina män/kvinnor och sin värld. Dessa kvinnor är de starkaste jag träffat på, och jag lovar att jag önskar jag hade ens hälften av deras livsglädje, och då är min inte särkilt svag. 
Jag gissar att det finns dagar då de skriker ut sin frustration och sin ångest, men de jobbar på med att göra sin tid till den bästa. Hatten av ladies! HATTEN AV! 

En av mina första tankar denna omgång var "om jag ska dö nu så ska jag göra allt för att min tid ska bli den bästa, det finns ingen anledning att deppa ihop". (Rättelse, finns massa anledningar att deppa ihop och faktiskt dö i förtid... men ni fattar)

Jag fortsätter att jobba varje dag med min inställning. Jag fortsätter att jobba med min fysik. Jag vill bli friskare än jag någonsin varit, året då jag passerat 40sträcket ska bli året då jag är i min bästa form någonsin. Några veckor utan socker har gjort underverk, och det kan bara bli bättre, armen gör inte ont (artificiellt iallfall...  jag har själv dragit ner på morfinet, man blir ju helt pantad av den där skiten) jag är trött men jag mår bättre när jag rör på mig, så nu ska jag springa en sväng... jag springer fortfarande ungefär lika långsamt som jag går...men det ger mig massa energi.

Nedan ser man hur håret vuxit (på sista bilden har jag klippt luggen) trots att jag tappat mer än hälften av allt mitt hår skulle jag uppskatta. Nu är det mer än en månad sedan jag fick sista giftet men jag tappar massa hår fortfarande. Det växer också en massa, en matta med kort fjun :) 

Förtydligande: Av mail jag fått kopplat till detta inlägg så ska jag förtydliga mig. Jag menar verkligen inte att man ska ta tjolahoppsansteg genom livet oavsett om man ska leva eller dö, att man ska vara tacksam och glad hela tiden, det jag säger är att i alla fall JAG hoppas att jag inte är/blir bitter, och att jag kan leva genom den tiden som är kvar, oavsett om den är lång eller kort, och jag tror kanske att det är så enkelt att det inte får plats en massa negativet i mitt liv. Jag fattar också verkligen att det är sjukt svårt, och att en del som går runt med smärta och inte pallar vara glad. Då finns väl bara det andra alternativet. Alla är vi olika, jag kanske ligger i en pöl av självömkan och bitterhet till slut, det får tiden utvisa, tills dess kommer jag göra mitt bästa. Det jag skriver är ju vad JAG tycker, och skrivet tur MIN synvinkel, jag kan inte sätta mig in i allas liv. Och Nej, jag har inte varit i situationen att jag har en tidsram att förhålla mig till, det har jag ju upprepade gånger också påpekat.
Jag är också ledsen och bitter i perioder, det är därför jag får jobba så hårt.










Såååå tunt. Augsuti 2016

Hö: Mars 2016
Vä: April, kanske Maj 2016
Svårt att se kanske, mattan som växer i hårfärstet

Kommentarer

  1. Ida! Du ÄR verkligen en hårt kämpande kvinna med en sund inställning och bra tänkande. Nu när jag var inlagd pratade jag med andra om det där. Jag (i feberfrossorna/topparna) yrade, vinglade, ynkade mig, och kunde inte tänka annat än "nu blir jag i det här för alltid" för det kändes som det aldrig skulle gå över. Det är svårt att i de värsta stunderna "acceptera" och "vara positiv" för kroppen kidnappar hjärnan ibland. Den kör som en ångvält och all förnuft försvinner. I de andra stunderna tänker man att man accepterar, "nu är det så här" " jag gör det bästa av det jag har."
    Jag hatar när kroppen kidnappar mig sådär.
    Du är skitsnygg! Allt passar en skönhet.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kära du! Det där du fick är jag redan livrädd för att få. Lät sjukt läskigt. Jo jag fattar det där med att kroppen kan kidnappa hjärnan,men om det pågår en längre tid måste man verkligen lösa det, om man nu inte vill vara bitter resten av livet. Jag är verkligen inte glad alla dagar och fan ska veta att det är lite väl tufft i perioder, men jag kommer ändå alltid försöka må så bra jag kan. Ge upp är inte ett alternativ. Tycker synd om (och pallar verkligen inte "lyssna" på eländet) dom som bara låter hjärnspöken ta över. Nu lever vi, det är ju jävligt fint ❤ Men vi får se om jag pallar en rosfeber. Burr!
      Såååä glad att du mår bättre fina ❤❤❤

      Radera
  2. Du är en av de tuffaste jag vet! Fastän jag inte ens känner dig! :-) Har väldigt svårt i perioder att vara positiv med det jag har att brottas med. Jag är ungefär 3% så positiv som du... Jag tycker det är SVÅRT att utmana hjärnan när den bara målar svart... Men som du säger, alternativet, att inte utmana och försöka göra varje dag vi får så bra som möjligt, är ju egentligen inget alternativ. Du är lite av en inspiration för mig! :-))
    Älskar 'Villfarelser'. En av de senaste (någonting typ 'Min pappa brukade väcka mig tidigt'), hade hög igenkänningsfaktor på mig :-)))
    Du är fin i din blonda page!
    :-))) Kram från en zoosköterska

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, att vara positiv är fan jobbigt ibland. Jag är inte så positiv jämt som det kan framstå, jag vill vara det och det är väl det jag försöker förmedla kanske :) Hjärnan lever sitt eget liv. Jag har fått kämpa genom depressioner och ångest sen förra omgången, både orsakade av hjärnspöken och mediciner, och jag vet hur det är att vakna och inte känna någonting, det är vidrigt. För många kanske det inte ens går att bli positiv någonsin igen. Men man får inte sluta försöka :) Och även om man bara känner en sekund av livslust så är det en sekund mer än igår.
      Tack för att du läser! Villfarelser är den bästa sidan på hela Facebook <3

      Kram!

      Radera
  3. Tack för ditt inlägg. Det hjälpte mig att ta mig för att gå ur den sista cancerfacebookgruppen. Jag dras bara ner av att läsa där. Nu vill jag lämna cancer bakom mig och gå vidare till det fantastiska livet!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg