Mammor och Pappor


Jag förstår mig inte på en del mammor och pappor. Dom skjutsar på fotboll, sen till hockey, sen till scouterna, sen till gymnastiken, sen bakar dom bullar som dom säljer för någon förening och så sitter dom i styrelsen i sin BRF, och så lagar dom all mat från scratch, och så målar dom om huset, bygger garderober, gör om köket (mellan lämning och hämtning av aktivitet och bullbak) sen så jobbar dom också heltid båda två, och dom ser ALLTID glada ut och har rosiga kinder, sportar varje kväll och har fina utbildningar och jobb man inte kan stava till. Och dom är alltid lyckliga. Hur fan gör dom?

Hur fan orkar dom? Jag blev trött i hela kroppen bara av att skriva det där. Jag går med min dotter till simskolan varje morgon nu i två veckor. Man ser direkt vilka dessa mammor och pappor är, de har ett visst utseende. Det är intressant. Jag iakttar. I bland skulle jag vilja intervjua människor bara för att få veta om jag har rätt...  Jag har inte bakat på flera år. Och jag har inget kök jag kan bygga om, inget hus jag kan måla, inga aktiviteter (förutom två veckors simskola, första aktiviteten jag behövt ta henne till på sex år) att lämna och hämta på. Bara se till att hon kommer till skolan, jag till jobbet och hem igen. Äta nått är bra, och hinna umgås med vänner och familj. Får jag in dom primära sakerna är jag nöjd och glad. Hur hinner människor med, hur gör dom? Varifrån kommer energin? I dont get it.
Men baka kanske jag faktiskt skulle kunna göra.... hur svårt kan det vara att göra bullar, det måste jag väl ändå klara av. ... Mmm, det är ett mission, vi ska baka bullar innan veckan är slut. Det här här stort kan jag säga...  Det kommer kanske inte göra mig till en bullmamma, (eller det beror på hur man ser det...jag är ju en mamma, och bakar jag bullar så är jag alltså en "bullmamma...") men jag kommer säkert att känna mig stolt och glad över att jag gjorde det. Eller också går det åt helvete, deg över hela köket, kastar
bunken med innehållet i soporna och tänker "fuck bullmammor"...  jag får hitta på nått annat som passar mig.
Vill jag ens vara en bullmamma om jag kan? .. Jag vet inte.

Kommentarer

Populära inlägg