Klockan var för sent



för en snart sjuåring att vara uppe, men det var en helt underbar kväll i går och när hon klockan 21.00 sa "jag är så sugen på jordgubbar" så kände jag att allt kanske inte alltid behöver vara precis "som det ska". Vi satte på oss skorna och gick till affären och handlade jordgubbar. Jag är glad att jag inte var så mammig och körde henne i säng i stället för det var en oförglömlig promenad. När man har en bäbis så ser man tydligt utvecklingen, från ett ord till två, till tre. När man har en sexåring är dom svårare att upptäcka, men lika härliga när man gör det.
I går när vi var klara på affären och gick hem hade skymningen kommit, det började bli mörkt. Det doftade från buskar och träd, vi gick tysta ett tag, sen sa hon " Mamma... det är bara så underbart att gå här i mörkret och känna lukten av sommar, jag älskar när billamporna lyser i mörkret och det är varmt ute, det är helt underbart mamma" :) Ja, det är helt underbart, och jag är så glad över att få höra henne reflektera över hur underbart livet kan kännas. Jag hoppas att jag får höra det många många gånger.

Jag har just avslutat mitt tredje liv och påbörjat mitt fjärde, det är spännande och jätte läskigt. Efter en tids sjukdom har jag bestämt att det som kommer nu är nytt, nytt och friskt! Jag bloggade under min sjukdomstid och mådde bra av att skriva, men ville inte fortsätta i samma anda då jag helt enkelt går vidare och inte är samma sjuka person längre, utan ny, med mitt nya fjärde liv :D

Kommentarer

  1. De där sjuåringarna är bra på att njuta och leva i stunden.
    Min sa, när våren kom, vid läggning, när hon krupit ner, Åh nu är det bara att ligga och lyssna på kontrasten och njuta.
    Så livsbejakande. Så rätt.

    Fint att du tog hand om hennes önskning och att ni fick en fin stund!

    SvaraRadera
  2. Koltrasten

    Inte kontrasten

    Jäkla i- phone!

    SvaraRadera
  3. HAHA... ja den där iphonen alltså... den rättar o fixar lite som den vill. Ja, dom är underbara (nästan jämt) dom här småttingarna runt 7 ;)
    Kul att du kikade in Helena ;)

    KRAM

    SvaraRadera
  4. Låter så mysigt med er promenad, de där 7-åringarna har så mycke kloka saker dom tänker på.

    SvaraRadera
  5. ååååh..vad fint! blev så lycklig av att läsa detta!

    Kram Katja

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg