Väntar på något

... känner inte av Zoladex alls .. två dagar ... någon där ute som har någon erfarenhet att dela med sig av, kände ni av den och vad hände isf?

Kommentarer

  1. Jag fick Zoladex och Arimidex samtidigt.Första året hände inte så mycket mer än värmevallningar som var måttliga till rent ihängande.Knallröd i ansiktet och svettpärlor i hårfästet och sedan frossa...Av och på med koftor eller täcke. 1 år senare så värker det i senor och det blir kramper i musklerna samt smärta i leder.Efter ytterligare något år tycker jag att huden i ansiktet blivit grövre och till och med fått plocka bort ett och annat skäggstrå.
    Håret har blivit tunnare,händerna är nariga och behöver smörjas in. Värmevallningarna kan vara riktigt ihållande och det gör att munnen känns skinnflådd och smaken på maten blir annorlunda.Magen har blivit superkänslig så jag får ta magsårsmedicin för att lindra. Nu är jag på det 7 året...och muskler och jag är inte längre sams. De är försvagade och ger en värk som man kan bli togig av.Lindrar nu med morfinpreparat morgon och kväll samt sömntablett för att få mig några ynka timmars sömn. Träning har tyvärr inte hjälpt mig, hamnar i riktigt dåliga svackor efter att ha försökt.
    En del får mildare biverkningar,hoppas att du får höra till den skaran! Marie-Louie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men det låter ju alldeles strålande .... :( Tanken är att jag också ska få Arimidex. Inte helt säker på att jag tänker ta det då jag värdesätter livskvaliten och tror att jag kommer att gå på det spåret, men jag måste ju försöka och se vad som händer först... Jag blir mer och mer säker på det när jag får läsa sådant här, det låter faktiskt förskräckligt. Hoppas att du hankar dig fram. Varför så lång tid, tar du Zoladex nu också? Trodde inte man tog den så länge, kan gissa att de tycker jag ska ta Arimidex i 10 år... Men jag vet inte, har inte börjat ännu. Kram på dig!

      Radera
    2. Jag fick HER2-positiv cancer när jag var 44 år.
      På grund av den sortens cancer ville läkarna att jag skulle försättas i "klimakteriet" och då var Zoladex ett bra alternativ istället för att operera bort äggstockarna.Planen var att få injektionen i 3-4 år och då skulle menstruationen upphöra pga den långa Zoladexbehandlingen. Men inte min kropp inte..! Efter att ha gjort uppehåll med 2 injektioner så togs hormonprover som visade att jag hade väl fungerande äggstockar så igång med injektionerna igen. Ny utvärdering nästa år är det tänkt.Då har jag hunnit bli 52 så jag håller verkligen tummarna! Arimidex skulle jag först ta i 5 år men en studie visade att med HER2 så rekommenderar de nu 10 år. Jag hoppas på minskade biverkningar när jag får sluta med Zoladex framöver.Tänker att ett preparat mindre borde ju minska "eländet"!
      Marie-Louise

      Radera
    3. Jag fattar. Jag har HER2 positiv och östrogenberoende cancer så jag har nog ung samma varianter som du. Zoladex f& arimidex år jag för den östrogenkänsliga. Jag har dock även en ärftlig gen som gör att jag kommer att ta bort mina äggstockar och då kanske jag slipper arimidex, vi får se. Det har bara gått två veckor, men jag mår bra än så länge. Ska inte måla fan på väggen ännu :) Jag hoppas tiden går fort tills du får sluta med den !

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg