WTF

Jaha... två dagar med lite mindre illamående. Då var den tillbaka. But why. Det här cellgiftet är konstigt och följer inte nått mönster jag känner igen från tidigare omgång med FEC och tamoxifen.

I morse var det OK, men från lunch och framåt har jag mått jättedåligt. Jag la om PICC line på vårdcentralen och då läggs den om med en plastfilm som jag får sådant vidrigt betingat illamående av och nu sitter det kvar... jag har tre tröjor på mig för att slippa känna lukten av plasten. Jag mår illa... illa. Jag fattar inte den här skiten.
Jag är med i en studie där jag har en app som jag dagligen rapporterar i hur jag mår. Detta går direkt till sjuksköterskorna på radiumhemmet som kollar varje dag. Beroende på vad jag svarar på frågorna får jag tips i appen eller så går ett larm som gör att de ringer upp mig.

Idag förklarade jag att dom inte behöver ringa varje dag men jag kommer att fortsätta rapportera att jag mår illa helatiden.

Jag har postafen, ondestaron och primperna mot illamående. Ondestaron gör att magen stannar upp helt. Inte intressant. Postafen, GÄÄÄSP.. sova sova sova, och primperan som bara är helt värdelöst på alla sätt. Jag mår inte tillräckligt illa för att vara trött och sova hela dagarna, och jag orkar inte med att magen strular, och värdelösa ting göra sig icke besvär. Ungefär så.

Talade med sköterska idag, dom vill såklart lösa problemet och hon sa att det finns ytterligare en variant som man kan sätta in vid behandling som gör att man kanske mår bättre. Mest troligt är att det är kemiskt illamående, alltså av cytostatikan, och får man inte bukt med illamåendet från start av behandlingen så kan det bli så här. Jag spyr inte, men jag mår heller inte bra.. aldrig. Jo igår :)

En väldigt intressant sak hände idag. Jag fick ett meddelande med informationen att att flera denna kvinna känner som gått på denna behandling med Gemzar och Carboplatin har fått behålla håret!! Det är det mest fantastiska jag hört. Det kändes som en friskförklaring nästan. Fatta vilken skillnad det skulle vara att få ha håret kvar?! .. Nu förstår jag och accepterar att det kanske inte händer mig, och kanske försvinner tillräckligt mkt för att man inte vill ha det kvar, eller blir risig kvalité, men det här gjorde mig i alla fall uppåt idag. Jag lär bli varse. Livet är så mycket friskare med hår... :)

En liten detalj i detta är det anmärkningsvärda att man på radiumhemmet far med osanning och säger "du kommer tappa håret" om det faktiskt inte händer alla. Jag har inte hört någon som inte tappat håret av EC  och taxen och då är det ju rätt att vara rak med den informationen, men om det finns en möjlighet att det stannar kvar kan man väl nämna det istället för att säga att jag inte kommer få behålla det?

Ni ser.. man måste hitta dom små sakerna att vara förbannad på när man inte rår på dom stora....





Kommentarer

  1. Jag tappade av FEC men det växte ut under min paclitaxelbehandling på 12 veckor. Däremot rök fransar och bryn istället. Jag hoppas oxå på ett gift som ger fan i hårceller som behandling nu. Älskar att ha hår igen och vill verkligen inte se sjuk ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Halloj, vet du vilken behandling du ska få denna gång? Kram till dig

      Radera
    2. Nej, jag får min behandlingsplan 12 April 😊

      Radera
  2. Den enda medicinen som hjälpte mig mot illamåendet va temesta. Ska bara tas en begränsad tid då man kan bli beroende. Men den va guld värd för mig!

    Hoppas du slipper illamåendet! Det e värst :(
    Kram från Lina

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg