Hobby, cancer och hormoner

Min nya hobby. Måla. Damn. Jag sitter på jobbet, vill hem, vill måla. Grejen är den att timmarna bara går, och på nått konstigt sätt är det skönt. Jag har aldrig målat förut. Jag har alltid haft en kreativ ådra, men inget har kommit ur den så att säga.... Jag kan inte teckna, men klistra och klippa, det kan jag ;) Det här är i alla fall det roligaste jag gjort på länge. 


Idag har jag då varit på cancerrådet. Det var väldigt intressant, samtidigt som inget kändes nytt, det intressanta var att det fanns alla typer av människor i lokalen, läkare som onkologer, cancersjuka, cancerfriska, vårdgivare, patientföreningar, sjuksköterskor... politiker, alla. Jag ska skriva mer om detta en annan dag, nu måste jag måla vidare. Målning känns roligare än cancer. Alla gånger. 

Fick veta att jag skulle få Zoladex sprutan när jag var på mitt halvårs besök. Blev ledsen men fann mig. Sen ringde dom dagen efter och sa att de på konferensen kommit fram till (för tredje gången som de diskuterar samma sak) att den inte kommer hjälpa mig och att mitt välmående måste gå före något som de anser som onödigt. Det håller jag verkligen med om, och jag mår så bra nu så jag är glad om jag får fortsätta med det. Dock är nått inte riktigt som det ska. Nu ska jag vara med i en trial (kommer ALDRIG ihåg det svenska namnet på det här) för att mäta nivån av tamoxifenet i blodet. Återkommer med svaret på det senare. 

Och sen kan jag stolt tala om att jag nu efter allt velande med håret låtit det växa och kan SÄTTA UPP DET! :D




Älskar den vita duken...
Färgen (rosa)  är en sprejfärg i akryl. Jätte skoj att hålla på med.

Hittade en fin reklambild som jag klistrade på 


Ritade ett hjärta med på letraset och klistrade dit. Nu ska jag bara måla lite till, sen så är den klar. Kanske

En annan... 






Och min test målning där jag prövar allt jag inte vet hur det fungerar. 

Kommentarer

  1. Vad är zoladex och varför ska du få det?
    Vilka fina målningar du gör! :)

    Trevlig helg - kram!

    SvaraRadera
  2. Hej Malin! Jag ska inte få den har de kommit på nu, men tanken var när de nog tyckte jag skulle ha den att de ville stänga av östrogenproduktionen helt. Men de tror inte det behövs nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Och det skulle in ett TACK! Och KRAM som inte fick plats :)

      Radera
  3. Hej!
    Blev välldigt nyfiken över detta att mäta nivån av Tamoxifen i blodet. Varför? Själv mår jag grymt pyton av dessa tabletter och söker info om hur man ska kunna må bättre. Svettas sover dåligt och är allmänt nedstämd. Har fått citalopram som tagit udden av det allra värsta. Inte klokt vad man ska igenom :-( Otroligt läckra tavlor! Kram Lotta

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo det är en studie, och de ska se om det kan vara så att man har olika koncentration av tamoxifen i blodet, och vilken påverkan eller inte det då har. Eftersom jag knappt har några biverkningar (förutom att jag blev lite under yten, men inte de vanliga som vallningar, ont i leder.. osv, avsaknad av mens...) så undrar de lite om min kropp inte tar upp tamoxifenet i rätt "dos" Efter detta ska de kunna utvärdera om jag behöver äta mera än 20mg. Vi får se vad som händer :)
      Hur länge har du käkat citalopram? Det har verkligen funkat toppen för mig!

      Kram Lotta!

      Radera
    2. Okej då förstår jag! Jag har knaprat dem sedan september de gör ialla fall att jag inte känner för att gå och hoppa i sjön. Varit grymt med alla dessa medeciner :-( Väntar och längtar efter lite glädje igen. Jag sysslade mycket med fotografering förr något att ta upp igen kanske. Sköt om dig ser fram emot att se fler alster!
      Kram!

      Radera
  4. Hej! Snygga tavlor!
    Kram Anna Bränn ;-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg