Svag

Jag är positiv till livet. Jag älskar det mer än någonsin. Men idag erkänner jag. Jag är ledsen och förvirrad. Jag har alltid koll på läget, blir irriterad på människor som tar sin sjukdom som en anledning att få uppmärksamhet, som lever som sin sjukdom. Jag blir ibland sjukt trött på grupper på facebook som i mina ögon ältar, ältar och lägger all skuld i lycka och sorg på sin cancer, trots att de haft gott om tid att gå vidare.
Jag förstår inte människor som inte kan fatta hur jävla lyckligt lottade dom är som är friska igen.

Men idag gick luften ur mig. Eg har inget hänt, jag är säkert frisk, men den bara gick ur, och för första gången på länge känner jag mig nere. Jag får en känsla av att cancer har mig i ett snöre runt halsen. Det som hänt sista dagarna med informationen om att min dotter kan bära på genen som ger henne lynch syndrom, som ger hennes pappa en ev för tidig död, mina konstiga blodprover och... jag vet inte. Jag har just fått nya vårtor, jag försöker jobba heltid, men den här jävla cancern sätter ju stopp för det i tid och otid, jag måste springa på olika koller och grejor, och jag har ständigt dåligt samvete för någonting, jobbet, mitt barn, mina vänner, min familj... inget hinner jag med. Och under detta så är jag också så jävla trött. Hörde mig säga för 10 dagen i rad till min sambo här om dagen "orkar inte idag, är så trött...."... Jag måste vara den tråkigaste människan i världen att vara med. Och jag vill så mycket. Jag vill allt, framför allt vill jag vara frisk och jag vill må jättebra. Det gör jag för det mesta, men inte idag. Idag är jag fan inte positiv. Jag kom hem, sov, sov som en däckad alkis. Jag är så satans trött. Jag tror inte att folk förstår hur trött jag är. Jag tänker " alla är trötta, det är inget konstigt" men det finns nog olika nivåer på trötthet är jag rädd, och jag har ingen normal trötthet, den är sjuklig. Mina tankar går inte att räta ut, mitt tal och minne, ordföråd är under all kritik. Jag har inga ord i förrådet, det är så in i helvete irriterande att sitta på ett möte och veta vad du vill säga men inte få ut orden, för dom är borta. Jag hatar vad cellgifterna har gjort med mig. Jag hatar den här skiten cancer. Vad är det för jävla påhitt. Pratade med min ex man i går, vi pratade länge om cancer och olika teorier, varav den ena är att de mäktiga faktiskt inte vill hitta botemedlet för den här branschen drar in så mkt pengar i världen att det är löjligt, utan cancer får de flesta ställen stänga ner. Jag börjar själv tvivla. Hur svårt kan det vara att hitta ett botemedel?

Jag är så jävla less.

 Vår dotter har en vass knöl på handen som vi varit och röntgat. När hon hittade den sa hon " men vad är det som händer mamma?!".. "kommer jag bli bra?". Stackarn... hon är liksom uppvuxen i den här sorgliga världen, och nu kanske hon bär på en gen som kan ge henne stora jävla problem i unga år. Fy fan alltså, jag vill kräkas när jag tänker på det. När jag ser henne gör det ont i mig, det gör ont att tänka att livet inte är självklart, att inte alla har samma förutsättningar. Jag är så less. Less less less.

men, i morgon vaknar jag säkert med ett leende på läpparna, för sådan är jag. Glad och härlig......


Kommentarer

  1. Klart du måste känna dig ledsen och svag ibland-du är ju faktiskt en människa och ibland kan man undra hur mycket man ska tåla???? Nu har jag inte cancer men andra svårigheter i livet och för mig är ovissheten värst---det där att vänta på provsvar...Jag vill ha besked direkt och sen kan jag förhålla mig till det...Hoppas innerligt att allt blir bäst för dig och din familj snart, mycket snart!!!

    SvaraRadera
  2. Åh vad tungt du har det. Jag hoppas verkligen du repar dig snart. Det jag tänker när jag läser är att din trötthet kan vara en reaktion på allt, och att du behöver vila och varva ner. Så du nte blir utbränd.

    SvaraRadera
  3. Fina Ida, vi är ju duktia flickor. Glada å positiva. Gnäller sällan. Fast jag är oxå så in i h-vete trött... Så trött att läkaren t o m kollade att det inte var ngt fel på sköldkörteln. Gissar att det är biverkningar som hänger kvar länge, alldeles för länge. Det här ska gå bra, ska du se! Kram Anna

    SvaraRadera
  4. Klart att du också har rätt att "tappa andan"! Kramisen i massor.

    SvaraRadera
  5. Halkade in på din blogg av en händelse - har, haft, bc i USA, på väg tillbaka. Här är de väldigt OBS på biverkningar, och trötthet som kommer och går eller ihållande är otroligt vanligt långt efter behandlingar och operationer. Det kan även vara från narkos/bedövning. Jag kämpar också med den, jäkla trista tröttheten. Ingen lust, lite ork. Och ja, man känner sig som världens tråkigaste människa. Men det går över säger de som vet. Det blir bättre.

    SvaraRadera
  6. Fina Ida <3

    U know were to find me om du behöver en vän.

    Kram
    Stoffe

    SvaraRadera
  7. Hur går det Ida?!
    Kram kram

    SvaraRadera
  8. Usch så jobbigt att känna så och var så trött.

    Ta hand om dig ordentligt och vila när du behöver. Har du kollat så du inte har d-vitaminbrist?

    Jag har det och var sjukt trött och nu när jag börjat med droppar är jag mycket piggare.

    Hoppas du känner dig bättre snart.

    Kram Mia

    SvaraRadera
  9. Nä fy .. Jag har också barn och vill såklartt bara att ge honon gott. Här i VG regionen drar man in på efter kontroller för bc. Jag tycker det är bra så man inte fastnar i en sjukdomsidentitet. MEN sen har vi detta med efterreaktion. Det är friskt inte sjukt. Känner nåt liknande just nu att jsg inte orkar bry mig som jsh borde på jobbet.... Hoppas du hittar tillbaka Ida men jag tror vi måste vara snälla mot oss själva också. Styrkekram ! Allt flyter Karin.

    SvaraRadera
  10. Undrar om det har nån samband med våren och att man VILL GÖRA så mycket, jag är också sjukt trött... så jag nästa nickar av emellanåt, förutom på natten, då vaknar jag hur ofta som helst, har oftast inga problem att somna om som tur är, men sover väldigt lätt!
    Hoppas du är gladare och piggare idag!
    Kram

    SvaraRadera
  11. Tänker på dig och hoppas du är ok.

    Kram

    SvaraRadera
  12. hoppas det är väl med dig.
    kram Annica A

    SvaraRadera
  13. Var det en känga til K.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag fattar inte vad du syftar på så ska du få ett svar får du vara mer specifik. Om K är Cander så ja, det är en stor jävla känga till K. Annars är det inte någon känga till någon särskild...

      Radera
    2. "blir irriterad på människor som tar sin sjukdom som anledning till att få uppmärksamhet. Som lever som sin sjukdom"????
      Det är kanske deras sätt att hantera att de kanske snart skall dö.
      Vem är du att döma!

      Radera
    3. Nej, jag har absolut inga problem med människor som behöver stöd för att de ska dö. Jag är TRÖTT på människor som lever, som har gjort det i 10, 15 år, som inte har återfall men som ändå ältar i all oändlighet, som inte hittar ut, eller mest tycker jag jävligt synd om dom, kanske bättre att uttrycka sig så. Antar att du känt dig träffad? Hemskt ledsen, men med perspektiv har jag samma rätt att döma som du, har samma rätt som alla andra att ha en personlig åsikt, du är välkommen att låta bli att läsa min blogg Anonym...
      Sorry, men detta är min åsikt, ta tag i livet, som du har fått som en gåva, och ta i stället hand om de som ska dö.
      Tjing på dig

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg