Sova sova säng säng säng och strålning

 Ja nu är jag trött. Så så trött. Det liksom slog ner som en tröttbomb. Men jag kan ju fundera hur mycket jag vill på vad orsaken är utan att komma fram till sanningen. Vem är INTE trött liksom.

Jag märker en stor skillnad efter terapibytet. Caelyx gör mig trött, det kände jag inte av Halaven, då var jag pigg. Men jag byter trötthet mot illamående varje sekund om dagen. Verkligen. Förutom tröttheten och lite magkör så är Caelyx lyx helt enkelt. Cellgifternas diamant. Nu har jag bara fått en dos, och jag ber om ursäkt till er som sitter med hand/fot-syndromet och problem med hjärtat mm som detta gift också vanligtvis erbjuder. 

Biverkningarna kommer säkert, men just idag är jag stark! (och trött)

Så himla härligt med sol, serier,
katter, pyjamas, söndagar.
Det beslutades ju då sist när man såg att min tumör fortfarande växer i bröstbenet, den har tagit över i stort sett hela sternum, att jag även skall strålas. Detta för att i första hand göra benet mer stabilt då jag har ont. Det räcker med att jag flyttar en väska från punkt a till punkt b för att jag sedan ska få smärtor.

Vid detta laget borde det ha läkt ihop, vilket inte skett. Så nu sätter jag hoppet till denna veckas strålning. Jag vaknade med en låsning i bröstryggen och har sjukt ont o överkroppen idag pga. av detta, men det är ju småpotatis ni vet. 

Nya lokaler på KS, så lite som kan kännas så bra ändå. Nytt och kul. (inte så kul, men nytt iallafall). 

Det visade sig bli en riktigt flashback till 2016 när jag hamnade i trasiga strålningsmaskiner på löpande band. En dag hängde jag på radiumhemmet i flera timmer efter som en efter en apparat verkade gå sönder så fort jag närmande mig bordet. 

Jag la mig där igår, så där härligt barbröstad (som man lär sig leva som bröstcancerpatient) på bordet, sen hände ingenting. Och ingenting. Fick hoppa av, avvakta "reparation" och testa igen. Då funkade det. Känns ju ingenting att bli strålad, det är en walk in the park om man jämför med cellgifter men jag vet inte vad som hände sen för jag blev helt utmattad. Åkte hem och somnade omgående, sen har jag sovit hårt hela natten. 

Det finns de som påstår att de blir trötta av att strålas, och damen som gav mig information igår sa "du kommer att bli trött". Nu litar ju jag inte på någon, och jag har inte direkt upplevt mig trött tidigare så inte ens när jag ligger utslagen tar jag till mig detta. Jag tror att det kommer ikapp nu, jag är trött för att jag fått en diagnos som är svår att hantera mentalt, jag har fått cellgifter i ett halvår och nu får jag strålning. Jag vet att jag mest troligt inte kommer att få vila särskilt mycket mer i mitt liv, därför är jag trött. 


Ny lokal, samma maskin. Men man behöver
inte tatueringar och tusch ritat på kroppen
längre, det är något ny uppfinning med
kroppskanning som mäter så de slipper placera en rätt varje gång.



Kommentarer

Populära inlägg