torsdag 13 april 2017

Vårdcentral

Det här skämtet vi kalla "vårdcentral"... orkar inte ens skriva om eländet, men antingen så
är vården i hela landet en sopstation eller så är jag obehagligt kräsen. Im not sure.


När man har varit sjuk. Haft en värre sk man-cold, typ Cancer, så vill sjukvården gärna påpeka att man är lite hypokondrisk eller kanske är lite "orolig".
Jag har ingen sjukdomshistorik sedan tidigare förutom då min första man-cold 2010, det finns inget annat att hitta i min journal än ev en eller två halsflussar. ÄNDÅ utgår man ifrån att jag bara är "orolig". Jag har sedan några månader haft trassel med ett öra, det började med att det kom på kvällarna, jag trodde mig först se ett mönster med att det var efter ett glas vin, men det visade sig inte stämma utan började komma varje kväll, utan vin. Sen trodde jag att det var så att jag var lite förkyld kanske, sen blev jag frisk och det fortsatte komma och gå. Då trodde jag att det kanske var bara när jag var fysiskt ansträngd, det visade sig inte stämma... så, jag har alltså en längre tid gått och väntat ut detta otroligt enerverande dunkande i mitt ena öra.


Jag ringer då vårdcentralen. ... får en tid. Träffar en man som inte frågar mig en enda fråga, han hittar mig inte i systemet och utgår ifrån att jag aldrig varit där tidigare (varit listad på samma vc i 20 år....) han säger " du har vax i örat?" ... um, jag vet inte. Har aldrig haft problem med det tidigare men du kan väl titta? .. han tittar, han säger "nej, ingenting där". "Du har högt blodtryck?" ... um, nä det tror jag inte, har iaf aldrig tidigare haft problem med det", han kollar blodtrycket, det är lågt, som jag trodde. Han säger " vi skulle kunna ta ett blodprov, men det ingår inte i dom pengarna du har betalat, du får gå hem och ringa hit och boka en tid hos läkare".
Jag svarar att jag betalar ingenting för jag har frikort. Jag går hem. Jag har fortfarande hjärtat i vänster öra.
Älskar vården alltså. Ringer nu, en vecka senare för att boka en tid hos en läkare så att jag kan inte betala igen och få ta ett blodprov.... jag får inte boka läkare, jag får återkomma en annan dag för just idag kan hon inte boka läkare. Jag frågar 3 gånger varför men jag förstår ändå inte vad problemet är. Jag avslutar samtalet, går in på vårdguiden och bokar en tid, på samma jävla vårdcentral som jag just talat med.


Jag är inte orolig, men jag är irriterad på att höra ljudet i mitt öra. Ja, jag har haft cancer, två gånger,  det gör också att jag förväntar mig professionellt bemötande, jag får fortfarande antikroppar, den som läst dessa biverkningslistor förstår att man lätt kan råka ut för en biverkan, jag äter lite mediciner, men jag försöker nu att få hjälp att reda ut detta, istället för att läsa olika biverkningslistor, men likt förbannat lägger folk huvudet på sne och säger "jag förstår att du kan vara orolig, det är säkert inget". Jag har aldrig påstått att jag är orolig, jag har aldrig påstått att det "är något", jag vill bara bli av med dunket i örat.
Symptom " pulserande ljud i vänster öra"
Diagnos "orolig och hypokondrisk fd cancersjuk patient med attityd".
Behandling "ignorans"


SLUT


/Häxan. Passar ju bra såhär till påsk


Tjing!18 kommentarer:

 1. Kanske en biverkan från herceptinet... Tinnitus???
  Hoppas att det går över så att du slipper vårdcentralen.
  Kram Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja... tyvärr verkar det vara tinnitus. Det är inte pulsen jag hör som jag trodde utan ett snabbare och oregelbundet tickande. Hoppas det blir bra när herceptinet går ur kroppen...

   Mvh Ida

   Radera
 2. Jag är sjukt glad att jag inte bor i Sthlm. Du har ju blivit konstigt behandlad så länge jag känt dig!
  Hur ska f ö ett blodprov hjälpa dunk i ett öra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du... det här har varit under all kritik under det år jag varit i den här karusellen, ett jävla helvete.I primärvården och specialist ... same shit different battle... so to say.Blodprovet skulle kunna utesluta infektion eller vad han sa.
   Kram

   Radera
 3. Tyvärr så känner jag igen behandlingen från hälsocentralen. Just denna nedsättande behandling har stört mig många gånger. Skulle faktiskt ville vända dialogen någon gång och fråga ut sådana läkare, om deras attityd och förmåga att se helheter.

  Hoppas du på något sätt få bli kvitt detta dunkande ljud.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja... jag hoppas det. Blir lite smått galen av att höra det 24/7 ..

   Radera
  2. Ja... jag hoppas det. Blir lite smått galen av att höra det 24/7 ..

   Radera
 4. Om du är missnöjd så måste du anmäla det dåliga bemötandet till verksamhetschefen på enheten. Blir ingen förbättring annars. Nästa steg är att du kontaktar patientnämnden för råd om hur du ska gå vidare. Lycka till.//Ullis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Det är synd att du inte orkar. Ett sådant rötägg ska inte jobba i vården.//Ullis

   Radera
  3. Jag vet. Jag gjorde ett försök i somras när dom inte hade tid att göra min planerade op för att ta bort tumören och tyckte att jag skulle ta extra cellgifter för att jag skulle få vänta på op, sen missade dom att boka in mig för herceptin så jag var obehandlad i två månader, jag fattade själv inte att det inte skulle vara ett uppehåll i den behandlingen så jag ringde inte utan detta uppdagades inför strålningen på hösten. Grejen var att det dom tyckte jag först skulle göra var att tala direkt med avdelningen igen. Det var ju helt kokko och alldeles för jobbigt just då, jag känner samma sak nu, jag vill bara få bort ljudet i mitt öra och orkar inte lägga energi på den där dåren, vi får hoppas att någon annan pallar. Men jag håller med dig, det vore ju det bästa

   Radera
  4. Förstår dig. Själv har jag bara goda erfarenheter av den vård jag fått efter min bröstcancer och återfall. En gång blev det helt fel i ett möte med en läkare och det berodde mest på mig som var helt upp och ner och gick ut mycket aggressivt. Sen kan väl jag tycka att det var bra att du fick träffa en sjuksköterska som gjorde en första bedömning, inte sällan kan den vårdnivån räcka. Nu är förarbetet gjort med blodtrycksmätning och blodprovstagning vilket gör att läkarbesöket blir mer effektivt. Lycka till.//Ullis

   Radera
  5. Nu fick jag ju inte ta ett blodprov.... men jag fattar vad du menar och håller med till viss del..

   Glad att du är nöjd!! Det var jag också 2011, och det var en skönare känsla än denna gång.

   Radera
 5. Det är helt rätt av läkaren att ta vissa blodprover, tex Hb och vita blodkroppar. Fel där kan, tillsammans med symtom peka åt något håll som hen kan gå vidare med att utreda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte om du svarar på mitt inlägg eller något annat, men problemet i detta fall för mig är att han väljer att inte ta ett blodprov med hänvisning att jag inte betalat för det. Detta var en sjuksköterska, fick inte träffa en läkare tyvärr.

   Mvh Ida

   Radera
  2. Nej Ida, det var svar på ett annat inlägg som ifrågasatte blodprov.

   Radera
  3. Ah då förstår jag, ja han sa att man kunde då utesluta tex en infektion så ja det hade ju varit nice. Jag tror själv att det är tinnitus men jag är ingen doktor så det kan ju vara helt fel. Ny tid till läkare i veckan.

   Ida

   Radera

Featured Post

BRCA1 mutation

Ja. Så är det jag hade en ärftlig cancer. Genen finns kvar och så också risken att drabbas i det friska bröstet och i äggstockarna. Det kän...